Dette indlæg er indgivet under:

Hjemmeside Højdepunkter,
Interviews og kolonner

Beau Smith

Af Beau Smith

Skitser er en af ​​de mest populære erhvervelser på en tegneserie -konvention, og deres popularitet fortsætter med at vokse. Det betyder ikke noget, om de er hurtige blyantskitser eller omfattende pen/blæk/farvestykker, hver skitse er ikke kun en tidskapsel, men en langvarig tråd, der binder læser, karakter og kunstner.

Som en masse andre gode minder, glemmer du aldrig din første. Mine var Ron Frenz i 1983. (Få dine sind ud af rennen. Det var ikke sådan.)

I 1983 var der en tegneserie/sci-fi-konvention her i min hjemby Huntington, West Virginia ved Marshall University. Det blev faktisk drevet af en af ​​mine venner ved navn Steve Saffel. På det tidspunkt var Steve på vej op for PREMPLATIONER for Røde Kors i Huntington og satte denne konvention på i sin fritid. Der var to hovedgæster på showet, Carol Kalish-leder af marketing for Marvel Comics-og kunstner, Ron Frenz, der derefter tegnet Ka-Zar The Savage for Marvel. Sidebjælke: Det var ikke længe efter denne konvention, at Carol Kalish hyrede Steve Saffel til at arbejde Public Relations for Marvel Comics, hvor han arbejdede i over et årti.

Ron lavede et en-mand panel på showet, og det var pakket. Vores område havde aldrig haft en rigtig tegneserieudvikler komme og dele med os den indvendige arbejde med, hvordan det var at tegne tegneserier. Vi blev alle fascinerede. Det var en sjov og uskyldig tid.

Efter Rons panel lavede han et par skitser til dem, der er modige nok til at skrue modet til at spørge. Jeg valgte at mand op og spørge ham, om han ville gøre en for mig. Jeg havde ingen idé om, hvor meget han ville opkræve, men jeg vidste aldrig, hvornår denne chance ville komme igen.

Jeg spurgte ham, om han ville være parat til at tegne Ka-Zar for mig. Det var min yndlingsbog på det tidspunkt (en bog langt forud for sin tid), så dette ville virkelig gøre min dag, hvis han skulle lave en tegning af den træ-svingende konge af Marvel Jungle. Ron sagde, at han ville være meget mere end glad for at gøre en. Han åbnede sin store skissebog og gik bedst til at arbejde. For mig var det simpelthen enestående at se Ka-Zar komme bedst op for mine perleede små øjne. Først blyantede han nogle linjer ude på siden, og snart tog de form, da Ka-Zar hængende ud i et træ, uden tvivl søgte efter problemer at løse. Jeg var temmelig stook til at have en blyant Ka-Zar-skitse af manden, der trak tegneserien hver måned, men Ron var ikke færdig endnu. Han tog en pen ud og begyndte at trykke på sin skitse og gøre den endnu dristig og tilføjet humørfuld belysning til den. I løbet af få minutter havde jeg en dækning af dækstørrelse af Ka-Zar.

Jeg fortalte Ron, hvor begejstret jeg var med hans arbejde med dette. Mens han trak, havde vi talt om alle de ting, vi havde til fælles, og jeg følte virkelig, at jeg havde fået en ny ven. Jeg spurgte Ron, hvor meget han ville som betaling. Han smilede, så op på mig, som om jeg var skør og sagde ”intet. Jeg værdsætter, at du støtter bogen. Skitsen er din. ” Ron og jeg har været nære venner nogensinde, fordi den dag. Vi var begge gæster på den nylige Pittsburgh Comicon og glædede sig over at tale om de sjove dage i vores ungdom på den første konvention.

Ka-Zar af Ron Frenz

For at fejre det venskab og min første skitse troede jeg, at jeg ville benytte lejligheden til at dele med dig den tegning af Ka-Zar, som Ron gjorde for mig for seksogtyve år siden. Efter toogtyve år i selskab med tegneserier og nu ejer over fem hundrede stykker original kunst og skitser, er Ka-Zar-tegningen stadig kronjuvelen i min samling. Tak, Ron og tak tegneserier for altid at være min ven.

Jeg håber, at du også vil opbygge dine egne fantastiske minder om tegneserier ved at tilføje et par skitser til din samling. Måske vil du også lave nogle livstids venner.

Ekstra: Jeg vil også gerne dele med dig bare et par andre skitser fra min personlige samling. Jeg håber du nyder.

Groo og Sub-Mariner af Sergio Aragones

Undermariner og Wolverine af Don Martinec

Wildcat af Marc Silvestri

Wildcat af Sergio Cariello

Wonder Woman af Gary Kwapisz

Din amigo,

Beau Smith
www.flyingfistranch.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.