Audubon: On The Wings of the World – skrevet af Fabien Grolleau og illustreret af Jérémie Royer – er en smuk historisk indbundet, der giver et fantastisk portræt af den amerikanske vildmark i de tidlige 1800 -tallet . Det minder os også om, hvad kunstnere kan lide, når de er drevet af kreativitet, såvel som ofrene for dem omkring dem.

John James Audubon er stadig kendt i dag for sine smukke malerier af fuglene i Nordamerika. I stedet for den stive videnskabelige kunst i sin tid, kæmpede han for at vise den brede vifte af typer og arter, som om de kun øjeblikkeligt havde pause i deres handlinger (selvom alle hans modeller blev døde, ofte skudt af ham og stillede sig derefter med tråd og andet Værktøjer). Selvom han ville blive accepteret som videnskabsmand i naturhistorien, blev hans arbejde kritiseret for at være for udtryksfuld og sentimental.

Oversat fra franskmændene er dette (som forfatteren udtrykker det) “en mere ‘romantiseret’ version af Audubons liv” baseret på hans skrifter, som kunne være “pyntet”. Mange af billederne her er overskrevet af uddrag fra hans tidsskrifter eller breve. Royer’s vilje til at vise kunsten at en anerkendt maler er beundringsværdig, da det kan være vanskeligt at formidle evnen til en kendt for deres kunst, men han gør et dejligt stykke arbejde.

Audubon var også fransk, oprindeligt Jean-Jacques, da han gik i fængsel for forretningsgæld. Kort efter forlod han på en stor pilgrimsrejse gennem ørkenen og efterlod en kone og børn for at overleve på en eller anden måde, mens han fulgte sin muse. Han blev drevet af tanken om, at de naturlige områder, han så ønskede at se, forsvandt, da civilisationen udvides, og grænsen blev skåret ned.

Han virkede tvunget til denne mission, ivrig efter naturlig observation og med en jægers tålmodighed, villig til at vente i timevis eller dage på en chance for det rigtige skud. Da han og hans assistenter rejste sig gennem skovene nær Mississippi -floden, fløj kæmpeflokke over hovedet, hvor en fyldte himlen i tre dage. De blev truet af en bjørn eller en farlig storm eller tyve. Audubon prioriterede sin kunst over sit liv (og hans assistenters liv), men han ses så ofte med en pistol i hånden som en børste i denne historie.

Det, der holder sig med læseren, er portrættet af et vildt Amerika, med nye arter at opdage omkring enhver bøjning og ægte naturlig vildmark, hvor skabningerne overtager folket. Det er en grovhugget udsigt over det land, der er glemt, måske idealiseret, som det kun kunne være af forfattere fra et andet land. Audubons mål, at male alle de rigelige fugle i Amerika, betragtes som galskab af nogle og til sidst at køre ham til selvforsyning og ud af landet: Kun i Storbritannien kunne den rigtige udskrivning vises for at gengive hans værker i den farve, han arbejdede Så svært at opnå og fange sin vision om liv på papir.

Et par af Audubons tryk gengives på bagsiden af ​​bogen sammen med en en-sides tekstbiografi. (Udgiveren leverede en gennemgangskopi. Gennemgang oprindeligt offentliggjort på Good Comics for Kids.)

Del dette:
Twitter
Facebook
Tumblr

Relaterede indlæg:

2018 Harvey Award nominerede annoncerede; Planlægning af ændringer for måned siden blev de nye, radikalt reviderede Harvey Awards -planer annonceret. Nomineringsudvalget ville vælge en skifer til afstemning inden 1. august, og afstemningen ville afslutte 23. august. De nominerede blev annonceret den 9. august, i stedet, og afstemningen lukker den 3. september lige før midnat østlig tid. (Det er …

Flokk af engle bind 3 serien af ​​Shoko Hamada afslutter i dette bind. Jeg har ikke læst bog to, så jeg er ikke sikker på, hvordan Shea afviklede at bo i bjergene med en mystisk sortvinget pige. Hendes folk kan fuldt ud trække deres vinger tilbage i modsætning til ham. Så selv hvor han måske passer ind, gør han det ikke, selvom …

Aurora: Flokk af engle, mareridt til Saleurora -forlag er en ny manga -udgiver, der blev oprettet sidste år af det japanske selskab Ohzora, der er ansvarlig i dette land for Harlequin Comics og Project X, blandt andre titler. Flokk af engle bind 1 Bandet Angelaid er så populært, at fans har taget til at bære falske vinger (forårsage gaderne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.