Jeg læste tegneserier, så jeg kan opleve liv, som jeg ellers kun kunne forestille mig. Ofte i tegneserier er disse historier fantastiske; K. Thor Jensens røde øje, Black Eye, er derimod meget mindre i skala, praktisk talt skræmmende. Tror ikke, at begivenheder, der er gennemtrængt i dagligdagen, er kedelige. Jensens liv som fanget her er langt væk fra den slags, som mange mennesker lever. For flere år siden mistede han sit job, sin kæreste, sin bedstemor, sin by og sin lejlighed, så han købte et 60-dages buspas til all-adgang og rejste Amerika, hvor han blev på sofaer.

Denne grafiske roman genfortæller sin tur. De 300 sider er opdelt i nitten kapitler, hver svarende til en anden gik til byen. Pakken i håndbog-størrelse antyder et fremragende valg at tage en rejse til ens egen. Den kompakte form er let at pakke, og tykkelsen lover adskillige historier inden for.

Resultatet er en ny generation af Canterbury Tales. Overalt går han, de, han besøger med, deler deres egne historier, i nogle tilfælde en, der betyder noget for dem, i nogle tilfælde bare noget underligt, de hørte fra en ven. Talrige af dem er han aldrig mødt før personligt, kun online via Internettet. Han søger efter hjælp til, hvor han burde være, men alle bosætter sig et sted af forskellige grunde: familie, en elsket, fortrolighed. Hvad der fungerer for dem fungerer måske ikke for ham.

Jensen fancyer sig selv som en hobo, komplet med befal som ”som en hobo, jeg betragter det som mit ansvar at se bort fra retningslinjerne for det høflige samfund. Også for at blive spildt. ” Det er hvad der sker: folk observeres, for det meste, mens de drikker, og fanges på papir. Hans interaktion med andre spænder fra hjertevarm (et par Jensen mødte bare gaver ham med en plejepakke til bussen) til forstyrrende (tyveri, racisme, frygt). Jensen er ikke over at forårsage nogle af sine egne problemer. Tidligt fortæller han en vært “Jeg bliver ikke tilfreds, hvis jeg går hjem uden et sort øje.” Hans opførsel kan være modbydelige, heckling kunstnere, plukke kampe og blive smidt ud af søjler; Når alt kommer til alt, hvad er han ligeglad? Han passerer bare igennem.

Få af hans møder er dybe eller meningsfulde, men sammen udgør de et portræt af et ret interessant valg i et bestemt liv. Det er en samling af genfortællinger af ulige begivenheder, usædvanlig opførsel og det generelle spektrum af underhed, der udgør menneskeheden. Når bogen fortsætter, og Jensens entusiasme med det nye slides af, begynder vi at dele hans træthed. En ændring er lige så god som en hvile, siger de, men en konstant strøm af nye steder og ansigter kan også være slid.

Kunsten er chunky og minder om andre dagbogskabiske skabere som James Kolchalka, men begivenheder vises tydeligt, og der er en god mængde variation, selv i sekvenser af mennesker, der blot taler med hinanden. Der er også subtiliteter. Introduktionen, der etablerer årsagerne til turen, er seks sider af en impassiv Jensen, der får dårlige nyheder og forbereder sig på at rejse. De sidste to paneler, Jensen i sit busstol, forekommer det samme, indtil han i det sidste bemærker, at han endelig smiler. Selvom jeg var forudsigelig, satte jeg også pris på den åbne afslutning.

Siderne består af seks-panelet gitter, der styrker journalfølelsen af ​​”og så skete dette” uden smarte layouts. Tunge sorte skaber en luft af dysterhed, der aldrig er rystet. Det er passende; Jensen er på basen hjemløs. Og som Buckaroo Banzai lærte os, kan du ikke løbe væk fra dig selv. Ligegyldigt hvor du går, der er du.

En online preview er tilgængelig på forfatterens websted. Jensen er blevet interviewet af Tom Spurgeon. Chris Sims og Don Macpherson har også evalueret bogen. (En gratis kopi til denne anmeldelse blev tilbudt af udgiveren.)

Del dette:
Twitter
Facebook
Tumblr

Relaterede indlæg:

Andy Warners online tegneserier: Mand, der byggede Beirut, to historier og Warner er studerende ved Center for Cartoon Studies, der mailede mig ud af det blå for at se på sine tegneserier, og jeg er glad for, at han gjorde. Han har en flok online, men de nyeste er disse: Manden, der byggede Beirut, er en ikke-fiktion udforskning af Mellemøsten …

Michael Sheen for at lave film af Green River Killermichael Sheen (Masters of Sex, Tron: Legacy) planlægger at gøre sin instruktørdebut med en tilpasning af Dark Horse’s True-Crime Detective Story Green River Killer af Jeff Jensen og Jonathan Case. Green River Killer er historien om Jensens far Tom, der tilbragte 20 år på at undersøge denne sag om ”The… The…

Head Casessteven Grant (permanent skades spaltist og tegneserieforfatter) har udgivet en ny PDF -bog, Head Cases. Hans tidligere bind, helt indlysende, var en fascinerende, informativ læsning, og denne bog er ikke anderledes. Det er en samling af ni tegneserier. Der er få nok scriptbøger (panel en og dens efterfølger …

Leave a Reply

Your email address will not be published.