Her på Broken Frontier handler vi om at se ud over det åbenlyse i vores dækning. Men for vores personale og vores læsere kan en ting ikke ignoreres: med ustoppelig momentum fortsætter billedtegnesparkene med at definere, hvad der er varmt i tegneserier.

Udgiveren kom ind i året med en portefølje ledet af den alt-erobrende saga og The Walking Dead, plus en bølge af rodede titler som Sex Criminals, Pretty Deadly, Alex + Ada og Zero, som du ikke rigtig kunne se at komme ud af en Risiko-Averse datterselskab af et gigantisk mediefirma.

Mens de igangværende titler fortsatte med at rocke, blev de imidlertid sammen med en tsunami af nyt materiale, fra veletablerede og nye skabere, i næsten enhver genre.

Da udgangen af året stemmer for BF-priserne kom rundt, var virksomheden i stand til at tage to ud af de tre kategorier, der er udpeget specifikt til månedlige tegneserier: Bedste nye serier gik til den viscerale kriminalitetsbog Southern Bastards (af Jasons Aaron og Latour), mens sidste års vinder af denne pris, den dystopiske geopolitiske thriller Lazarus (af Greg Rucka, Michael Lark et al), uddannede sig for at blive bedst igangværende serie.

En masse af forlagets mange bemærkelsesværdige bøger kom ind og omkring science fiction-omend normalt med en mash-up twist. Så vi havde sci-fi-detektivhistorier (sikrings- og Roche-grænsen), en sci-fi-vestlig (drifter), en sci-fi kønsbyttet mytologi genstart (ody-c) og en sci-fi-feministisk kritik leveret i ‘bur Vixens ‘udnyttelsesformular (Bitch Planet).

Måske skal en særlig omtale også gå til træer og højeste: Blue Rose – to bøger, der blev feteret (sammen med Marvel’s Moon Knight) som heralding “The Return to Comics” fra Warren Ellis. De repræsenterede bestemt begge en tilbagevenden til form for forfatteren, muligvis ansporet af udfordringen med nyt Ellis-bøjet talent som Ales Kot, hvis fast forfatter postmoderne spionage-serie Zero er stadig en af de mest tiltalende og konsekvent usædvanlige bøger på hylden.

Imidlertid var begge af Ellis’s bøger til image lige så lige defineret af deres kunst. Jason Howards arbejde med træer var stærkt, men Tula Lotay’s spektakulære arbejde hjalp med at gøre Supreme: Blue Rose – en radikal omarbejdning af Rob Liefelds originale koncept – et af årets en masse ekstraordinære bøger og førte til, at kunstneren hentede dette Års BF Award for Breakout Talent.

Ved siden af sydlige bastarder så andre stærke kriminalitetsserier dagens lys i år. Marts var tilbagevenden til tryk af David Laphams genre-definerende omstrejfende kugler i form af en massiv omnibusudgave og en helt ny serie, ‘Killers’. Senere på året vendte Ed Brubaker og Sean Phillips (plus BFs bedste kolorist i 2014, Elizabeth Breitweiser), tilbage til den skyggefulde verden af Noir med The Fade Out, en ny igangværende serie, der blev sat i den mordiske moralske sump af Hollywood efter krigen.

Horror har typisk været en stærk dragt til image, og to betydelige lanceringer i år forstærkede sin position; Debutspørgsmålene for både udstødt (Robert Kirkman og Paul Azaceta) og Wytches (Scott Snyder og Jock) skubbede 100.000-kopi-mærket. I mellemtiden, sent på året, syntes de første par spørgsmål om Ray Fawkes æteriske, undvigende krydsede hinanden at blive bedt og forvirrede læsere i lige høj grad.

I en meget mere ‘moderne fantasy’ -tilstand ramte McGillvie The Wicked and the Divine det søde sted for læserengagement, hvilket førte til en lang tumblr-afslutning af cosplay og make-up tip. Og lidt længere ude på spektret, Kurt Busiek og Benjamin Dewey’s Tooth og Claw (nu gentitlede Autumnlands) brugte antropomorfe til at væve en fordybende verden med høj fantasi.

Selv listen ovenfor ridser kun overfladen på det, der er produceret under billedbanneren i år, og der har selvfølgelig været et par fugtige fizzles for at vælge de store romerske lys.

Men med Image, der allerede stiller op titler fra skabere som Sean Murphy og Jeff Lemire for 2015, og en ny skifer af materiale, der sandsynligvis vil blive annonceret på denne måneds Image Expo, er der enhver chance for, at denne gang næste år kommer tilbage her At have en meget lignende chat.

Broken Frontier Awards 2014 Oversigt

Leave a Reply

Your email address will not be published.