I betragtning af hans planlægning glider årene, er det et spørgsmål, der måske har krydset læberne til mindst et par uladbare redaktører og læsere. En meget behagelig BBC -dokumentar har imidlertid vist, at kunstneren er en flittig og tankevækkende skaber.

Hvad gør kunstnere som en del af BBC Scotlands, hvad gør kunstnere hele dagen? Serie, filmproducent Joseph Briffa tilbragte en dag-og en aften-med kunstneren (rigtigt navn Vincent Deighan). Hvad hans tankevækkende-og endda lidt melankolske-lille film afsløret var en krævende og for det meste ensom verden af ​​syv-dages arbejdsuge, før-daggry busrejser, kl. 4.30, der sover på studiolorket og nipper til de offentlige loos i Glasgow Central jernbanestation til et brusebad.

Programmets hovedstruktur fulgte Quitely, da han producerede en side med kunst – P13 af Jupiters Legacy #4 – fra indledende doodles og miniaturebilleder på Mark Millars script til hans digitale ‘blyanter’ og derefter den endelige blækkede side.

Forvalt med disse processkud var små vignetter i hans daglige liv i studiet: at lave te, spise frokost med sine naboer, kigge ud af vinduet, gå på en tur og reflektere over den måde Glasgow – som han eufemistisk beskriver som ‘farverig’ – – gennemsyrer sit arbejde.

Briffa og Quitely gav os også et par interessante blik på, hvordan tegneserier fungerer, og ser især på to af kunstnerens meget mere berømte sekvenser: flugtsekvensen fra WE3, afbildet gennem snesevis af små snaps fra CCTV -kameraer (Quitely producerede dækket af Små skitser, som han plejede at kortlægge siderne), og den halve side ramme fra Jupiters arv nr. 1, hvor Walter skaber en psykisk ‘celle’ til en super-skurk på en måde, der reflekterer Quititel’s kunstneriske proces, der går fra skitserede konturer til det færdige stykke.

Ligitely leverede også nogle tanker om forskellige kunstneriske og kommercielle aspekter af tegneserieindustrien, herunder de narrative muligheder, der markerer det fra prosa og film, og den kontrol, som en kunstner bevarer over sit arbejde, der ikke er til stede i meget mere rentable felter, såsom Film storyboarding eller computerspildesign.

Når han ser tilbage på sit arbejde med All-Star Superman, overvejede han samarbejdsprocessen, den vedvarende appel af klassiske karakterer og hvordan hans livs tilstand på ethvert tidspunkt kan afspejles på siden; Han mener, at hans arbejde med Bizarro -spørgsmål er skudt igennem med det faktum, at han stod overfor en stressende finanskrise på det tidspunkt (og han tilføjer – spøgtigt – at Grant Morrison sandsynligvis ville have ham til at få en fuld sammenbrud for at gøre sine sider endnu mere ekstreme ).

Han talte også om omskiftelserne i det kreative liv: ”Jeg ved ikke, om det er en god industri at blive gammel i. Du kan langsomt blive bedre til det, du gør på en måde, som du ikke kan, hvis du” Re en fodboldspiller, men så har du problemet med at falde ud af mode – bare ikke rigtig at være i trin mere. Og der er et element af det i tegneserier ”.

Filmen var meget pænt produceret og redigeret på trods af en smule vogueish in-and-out-of-focus fotografering. Briffa holdt sin tilstedeværelse ude af det så meget som muligt, hvilket gjorde det muligt for sit emne rummet at udfolde sit liv og praksis for os.

Resultatet var en gimmick-fri bit af fortalervirksomhed for både mediet og dets skabere, der aldrig var nedladende eller nedlatende og styrede væk fra noget tordnende over-argument, som “tegneserier ikke kun er for børn mere”.

Episoden vil være tilgængelig for britiske beboere gennem BBC iPlayer indtil 22.29 GMT tirsdag den 11. marts. Imidlertid gentages det på BBC Four tirsdag den 18. marts (22.50) og onsdag 19. marts (02.20) og vil formodentlig være tilbage på iPlayer igen i en uge efter det. For ikke-UK-beboere er jeg sikker på, at det ikke vil vare længe, ​​før nogle ressourcefulde bod ‘befri’ det og gør det meget mere tilgængeligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.