Dette indlæg er indgivet under:

Hjemmeside Højdepunkter,
Interviews og kolonner

Wayne Markley

Af Wayne Markley

2009 har været et meget interessant år i tegneserien. Det har været en tid med ændringer i både kreative og service ender af tegneserier. Der har været nogle ekstraordinære bøger, og der har været et antal flops. Marvel og DC fortsatte med deres store epos (Dark Reign and Blackest Night) og superhelte dominerede tegneserieverdenen. Det følgende er nogle tilfældige tanker om tegneseriebogbranchen i 2009. De er ikke i noget bestemt køb eller emne. Og de er alle bare min mening og afspejler ikke udtalelser fra Westfield eller nogen anden anden. Så væk går vi.

Krypt af rædsel

Diamond Comic Distributors ændrede deres politikker om, hvad de bærer, og tvang ændringer i nogle af mine yndlingsbøger. Diamond Comic Distributors (DCD) er den største, og til alle funktionelle formål er den eneste komiske distributør af engelsksprogede tegneserier. De ændrede deres politikker i år omkring det minimale dollarbeløb af kopier, som en bog har brug for at sælge til Diamond for at tilbyde den nævnte titel. Selvom dette er en bag kulisserne, som var så diamant kan få en fortjeneste til at distribuere visse titler, som ingen kan forkaste dem for, tvang det ændringer til et antal titler. Et eksempel på dette er AC -tegneserier. Udgiveren af ​​Femforce og genoptryk af samlinger af gamle tegneserier (for eksempel Crypt of Horror). De blev tvunget til at hæve sidetællingen og prisen på deres bøger og til at skære frekvensen for at få den minimale dollars til diamant kræver. AC var meget mere end klar til at gøre dette for at holde deres bøger gennem det direkte marked, men til $ 30 er det et problem, det er endda for meget for mig, en hård kernefan, at betale. Et andet eksempel er Cerebus Archives, en sjov lille tegneserie, som jeg er sikker på, at jeg sælger næsten intet, men det fører dig bag kulisserne i den meget tidlige selvudgivelse udført af Dave Sim og hans forsøg på at gøre tegneserier, før du rammer Cerebus. Mens Diamond faldt denne titel, er den stadig tilgængelig til postordre gennem et lille firma, der både distribuerer bogen og nu udskriver den. Jeg kan forestille mig, at det også reducerer antallet af solgte eksemplarer i betragtning i betragtning af, at mange mennesker ikke er så fascineret af den interessante historie, der præsenteres i Cerebus -arkiver. Et tredje eksempel er Diamond -droppede cinebooks. Der var meget store grafiske romaner i fuld farve fra Europa med historier, der spænder fra fantasi til spioner til eventyr. For nylig annoncerede CEINEBOOKS, at de vil gøre Agent XIII og en ny Lucky Luke -grafisk roman. Det vil være interessant at se, om Diamond plukker cinebooks tilbage med deres nye meddelelser, der kan gøre deres minimum. Disse ændringer er ikke et bank på Diamond, da de gør, hvad de skal gøre for for deres forretning, men det viser nogle af de iboende problemer med den aktuelle tegneserieindustri, der er bygget af afhængighed af det direkte marked og superhelte.

Disneys Hero Squad

Dette fører ind i mit næste emne: tilbagevenden af ​​Disney -tegneserier til tegneserieverdenen. Overalt i verden, uden for De Forenede Stater, stjerne de klassiske Disney -figurer i nogle af de bedst sælgende tegneserier. I USA har de aldrig fundet et publikum uden for et fast antal hardcore -samlere af Carl Bark og de andre klassiske Disney -kunstnere. Det nuværende firma til at prøve at udgive Disney Comics er blomstrende studios. Til deres ære har blomstrende taget en speciel teknik, og i stedet for at målrette deres bøger mod standard Disney Collector, har de valgt europæiske Disney -butikker, der bruger hjørnestenene i Disney (Donald Duck, Mickey Mouse, onkel Scrooge osv.) I meget moderne Indstillinger og har historier om magi, der prøver at fange Harry Potter-fans, en superhelt gruppe af standard Disney-figurer, der prøver for superheltmængden, hemmelige agenter og andre gimmicks. Alle disse historier er oprindeligt fra Europa og er genoptrykt her for første gang. Og de er sjove, og min hat er ude af dem i et forsøg på at markedsføre Disney Comics uden for Hard Core -fanbasen. Men jeg er i tvivl om, at dette vil fungere, da standardfansen vender sig væk fra disse nye historier, og det er meget, meget svært at nå et nyt og yngre publikum, som disse bøger er rettet mod. Blomper laver stadig det klassiske materiale i headcover -samlinger med høj pris (se min sidste blog for en anmeldelse af Walt Disneys juleklassikere HC). Jeg ønsker dem held og lykke i verden, men jeg ville ønske, at der var et glædeligt medium med rimeligt prissat klassisk materiale og disse nye versioner af de klassiske figurer.

Sam’s strip

Dernæst er oversvømmelsen af ​​genoptryk af klassiske tegneserier. Hvis der er en ting, jeg elsker meget mere end tegneseriebøger, er det en god tegneseriestrimmel. 2009 har set en enorm genoptryk af nogle af de bedste strimler. Vi har set det første bind af den komplette Rip Kirby, nye tilføjelser til den igangværende genoptryk af Little Orphan Annie ogDick Tracy, en smuk ny udgave af Prince Valiant samt en samling af de første år værd af Price Valiant af Mark Schultz og Gary Gianni. Der var også en overset James Bond omnibus -samling, der udskriver denne klassiske strimmel i det køb, de først optrådte. Hvis du aldrig har læst disse strimler, er de værd at se på. De er langt tættere på bøgerne end filmene, men de er stadig store. Og vi kan ikke glemme at nævne den komplette samling af Sam’s Strip, en klassisk strimmel, som min kollega -blogger KC Carlson ville have for mig, og efter endelig at have læst denne samling fra Fantagraphics, er jeg enig med ham fuldstændigt. Det er et behov for at læse. Og kommer i 2010 er det komplette Phantom, Al Williamsons hemmelige agent Corrigan, Russ Heaths Lone Ranger og jeg er sikker på, at masser af mere. Mit eneste håb er, som tegneserier så ofte gør (såvel som film), når der først er noget, der begynder at få et følgende alle hopper på bandvognen og fortynder det til det punkt, at ingen har råd til at få alt, hvad der offentliggøres, og Fan og købmand holder op med at få disse bøger, og en stor lille niche knuses.

Bayou

En anden kilde til tegneserier, der er kommet til sig selv i det sidste år, er online tegneserier. Ja, online tegneserier har eksisteret i lang tid ved, men 2009 så et par af dem komme i prominens, da “mainstream” -udgivere trykte disse online tegneserier i standardhardopkopapapirversioner. Der var to, der stod ud for mig. Først er Zuda Comics fra DC. Indtil videre har de udgivet to samlinger, Bayou, som jeg meget vil anbefale, og High Moon. For det andet, over på Dark Horse, har de fortsat med at samle deres online tegneserie, Myspace Dark Horse Presents. Den fremme bind kom ud i efteråret, det er en af ​​de bedste antologier derude. Du vil finde historier fra topskabere som Joss Whedon og Jeff Smith, til folk, som du måske aldrig har hørt, men er så gode som Joss eller Jeff. Disse ret prissatte handler er værd at tid til at tjekke ud. Samt den faktiske online Myspace Dark Horse præsenterer site. Hvert bind er fyldt med alt paraplyakademi til Usagi Yojimbo til Conan, fra skive-of-life til science fiction til humor.

Brave & The Bold #32

Mine sidste to noter til 2009 involverer visse skabere/mennesker. Den første er J. Michael Straczynski, som jeg vil hævde, er måske årets bedste forfatter. Han tog Thor fra en klassisk karakter, der ikke kunne finde et publikum til at blive en af ​​de mest interessante bøger, der blev udgivet. Desværre forlod han for nylig Thor for at gå på arbejde for DC, hvor han og se, han skriver nogle af deres bedste tegneserier. Han skrev fire ekstraordinære bøger, der genindførte Archie-superhelterne tilbage i DC-universet-Web, Shield, Hangman og The Hood. Han skrev kun de fire emner, der genindførte figurerne i DC -universet, men han oprettede en verden, der får dig til at ønske at fortsætte med at læse disse figurer, selv efter at han har forladt bøgerne. Han overtog også de modige og de dristige, og i betragtning af at han gjorde det, er det blevet min yndlings DC -bog (sammen med Jonah Hex). Han har taget en bog, der har flunget i retning, og gjort den til en selvstændig bog, hver udgave toppede den før, og at bruge karakterer, der selv en lang tid og hård kernefan, som mig selv nyder, såsom bror Power the Geek, Blackhawks, Dr. Fate og andre. Selvom der ikke er en samling af nogen af ​​disse bøger endnu, er det værd at prøve at finde de eneste udgaver af disse bøger.

Legion af superhelte

En ændring i år, der vil have store konsekvenser for de tegneserier, som vi alle elsker, er at træde ned af Paul Levitz som udgiver af DC Comics. Paul er det største fan -barn, der er gjort godt efter at have gået fra at udgive en fanzine (tegneserielæseren) til en praktikant, til præsident og udgiver af DC. Under Paulus har der været så fantastiske ting som fuldstændig genoptryk af Will Eisners ånd og Jack Kirby -biblioteket, for masser af fremskridt i at udgive til at nævne, til nogle af de bedste tegneserier omkring. Paul vender tilbage til skrivning, hvor han er uden tvivl en mester (læs bare nogen af ​​hans legion eller Aquaman -historier), men afhængigt af hvilken retning DC går under en ny udgiver, kunne 2010 være det bedste år for tegneserier i meget lang tid – eller måske ikke.

Dette er kun et par ting, der stak mig i 2009. Jeg er velkommen og vil meget gerne høre fra læsere af denne søjle, hvad de synes er største begivenheder og ændringer i tegneserier i 2009. Som altid kan jeg nås på mfbway@aol.com.

Køb

Crypt of Horror #8

Boom! Disney og Pixar titler

Sam’s strip

Lille forældreløse Annie

Dick Tracy

Bayou

Myspace Dark Horse præsenterer

Thor af JMS

Brave & The Bold #32

Vil Eisners Spirit Archives

Jack Kirby Library

Legion of Super-Heroes: De meget flere ting ændrer sig

Leave a Reply

Your email address will not be published.