Denne udgivelse er indgivet under:

Hjemmeside Højdepunkter,
Interviews såvel som kolonner

Wayne Markley

Af Wayne Markley

En hel del mennesker, der forstår mig eller tjekket denne søjle regelmæssigt, mener, at jeg er såvel hård såvel som kynisk over for moderne tegneserier. Jeg antager, at der er noget ved den tanke. Det driver mig op ad væggen nøjagtigt, hvor få moderne forfattere forstår nøjagtigt, hvordan man fortæller en historie. Hver tegneserie er en uendelig sæbeopera, der udvikler sig til en vis stor overraskelse. Jeg vil foreslå, at dette bare er en afspejling af andre udvikler af underholdning, som ligeledes endte med at blive oppustet og til tider ser ud til at ikke forstå nøjagtigt, hvordan man fortæller en kortfattet historie. Siden denne ændring i underholdningsverdenen troede jeg, at jeg ville tage mig tid i denne søjle til at se tilbage på tegneserierne i 1950’erne, især horror -tegneserierne, hvor de fleste historier var mellem fem såvel som ti sider, kunsten var Overalt fra forfærdeligt til virkelig, virkelig godt, såvel som måske vigtigst af alt, havde hver historie et punkt, et vri eller et chok.

Historier fra krypten

Det er klart, at den mest berømte af horror -tegneserierne fra 1950 var deres EF -linje af titler; Historier fra krypten, hvælving af rædsel, chok -suspenstorier osv., Hvoraf ingen vil diskutere i denne søjle. (Hvis du virkelig ønsker fremragende kunst såvel som historier, inspicerer historier disse titler, der tilbydes i dejlig fuld farve hardcovers). Nej, hvad jeg skal diskutere er de horror -tegneserier, der ikke får pressen af ​​komiske historikere, men er til tider så store som ECS, men desværre er ofte på et lavere ekspertniveau, men er lige så underholdende. Heldigvis for moderne tegneserier er der en række genoptryk af dette materiale, der er kommet ud i et antal år nu fra AC -tegneserier, PS -kunstbøger såvel som Yoe Books. Jeg må indrømme, at disse bøger kan være dyre, men jeg tror, ​​de er værd at hver cent, når du får se historier, der ikke er set i over 50 år nu, såvel som er en god hukommelse til en håndfuld samlere.

Krypt af rædsel

AC -tegneserier er sandsynligvis finest forstået for at udgive Femforce i de sidste tredive år. Sammen med Femforce udgiver AC Golden Age Greats (længe mistede superheltfigurer), fineste af Vesten (klassiske vestlige historier) såvel som Guy of Mystery, som igen samler længe glemte Golden Age Heroes. De for nylig offentliggjort af det 19. problem med Crypt of Horror, en betydelig (godt over 100 sider pr. Problem såvel som de fleste problemer skubber 150 sider) tegneserie, der indeholder mindst tyve historier fra fortiden. De fleste af disse gengivelser er fra 1940’erne såvel som 1950’erne. Alle er horrorhistorier, men de varierer fra spændingshistorier, til monstre (de gjorde for nylig et varulvsproblem med flere varulvhistorier fra 1950’erne, end jeg endda forstod eksisterede), thrillere såvel som endda out-højre rædsel. Historierne er alle korte, de længste er 10 sider, men de er alle store. Jeg må indrømme, at ikke alle deres historier vil få din hud til at gennemgå, men en høj del vil. Hvad jeg kan lide ved disse historier i Crypt of Horror er den dygtighed, de gentryker. Ikke alle historierne krediteres, så godt jeg gætter, da det meste af arbejdet ikke blev underskrevet i 1950’erne, de forstår ikke, hvem alle kunstnerne er. Et par af de kunstnere, der krediteres, inkluderer så storheder som Jack Kirby (blækket af Al Williamson ikke mindre), Bob Powell, Mort Meskin, Simon såvel som Kirby, Dick Briefer, Lee Ellis, såvel som mange, mange flere. Krypten af ​​rædsel kommer ud, når de hver fjerde måned så godt er vanskelige at finde. De tilbydes til forudbestilling fra Westfield Comics ud over direkte fra AC-tegneserier.

Kammer af kulderystelser

En anden udgiver, der genoptrykker en stor mængde traditionelt materiale fra fortiden, er PS -kunstbøger. PS Artbooks er en engelsk forretning, der samler den berømte Harvey Horror Line of Comics. De laver disse bøger i to formater, den ene er high end hardcover -bøger, der samler fem tegneserier hver gang sammen med en række historiske artikler såvel som baggrundsinformation. Disse er ekstremt gode bøger såvel som en tendens til at blive prissat til omkring $ 50 hver. Disse hardcovers er ligeledes begrænset såvel som når de tilbyder, hvilket de har tendens til at gøre ekstremt hurtigt, omkostningerne skyrockets. Heldigvis for resten af ​​os udskriver PS -kunstbøger nu disse hardcover som omkostningseffektive softcovers ($ 25,00 hver). Mens omkostningerne er lavere, er materialet ligeledes mindre. Med hver softcover samler de fem enkelt tegneserier i en ekstremt flot handelssamling uden nogen form for den historiske information. Hver tegneserie er helt udtrykt med fronten såvel som bagdæksler ud over de indvendige dæksler. Indtil videre har de lavet softcovers af de allerførste to bind af Harvey’s Chamber of Chills (de allerførste ti udgaver). Disse erAlle historier i fuld farve (i modsætning til Crypt of Horror fra AC, som er sorte såvel som hvide gentryk), der næsten alle er direkte foran horrorhistorier. Indrømmet de fleste af skaberne med på disse sider forstås kun for de mest hardcore -tegneseriehistorikere, men alligevel er kunsten såvel som historier et godt eksempel på 1950’erne horror -tegneserier (disse historier er fra 1951). Kunsten varierer fra ujævn til fremragende, men der er en følelse af sjov, som jeg ikke længere opdager i moderne tegneserier. såvel som når hver en gang er hver historie i alt inden for otte til ti sider. PS Artbooks har planer om at lave softcovers af heksefortællinger, Tomb of Terror samt Black Feline Mysteries, alt sammen, der vil være fem bind hver. Disse er ligeledes vanskelige at opdage, men jeg vil motivere dig til at inspicere www.westfieldcomics.com eller udgiverens websted.

Hjemsøgt rædsel

Craig Yoe er en redaktør, Packager samt udgiver. Han bundter i øjeblikket bøger, der er udgivet af IDW. Craig, som mig, såvel som de fine mennesker på AC -tegneserier såvel som PS -kunstbøger, er en stor fan af de gamle horrorhistorier. Jeg har talt meget om Craigs bøger i fortiden, som alle er fremragende såvel som anbefales. Han har hardcover -samlinger af Bob Powells terror, Dick Briefer’s Frankenstein, Jack Coles dødbringende rædsel (ja, rædselshistorier fra skaberen af ​​Plastic Man), zombier samt mange flere. Hans seneste job har været Comic Books i fuld farve, der genoptrykker horror -tegneserier fra 1950’erne i Haunted Horror, såvel som det er at læse for fans af dette traditionelle materiale. Mens hardcoverne alle har haft en stil – en kunstner eller et emne – genudtrykker disse tegneserier tilfældige horrorhistorier fra den nøjagtige samme pool, som AC bruger såvel som nogle gange en Harvey Horror -historie. Jeg har ikke bemærket nogen form for nøjagtige samme historier, der er genoptrykt mellem alle de forskellige udgivere endnu, men jeg formoder, at det er muligt. Der har været tre problemer så vidt så vidt der er en fjerde på metoden såvel som en femte er blevet anmodet om.

Ditko Monsters: Gorgo

Afslutningsvis, når jeg taler om Craig Yoe, vil jeg gerne foreslå en ny udgivelse fra ham såvel som IDW kaldet Ditko Monsters: Gorgo. Som titlen antyder, er det en samling af alle Steve Ditkos Gorgo -historier. Det er en dejlig fuld farve -indbundet genudskrivning af alle disse Reptilian Monster Tales. Det var en Godzilla-knock-off, hvis du ikke er bekendt med det. Jeg må indrømme, at dette ikke er de største tegneserier, der nogensinde er gjort, men det er meget sjovt så godt som det er Steve Ditko. Undersøg det ud. Jeg håber, du vil tage chancen for at prøve en eller flere af disse samlinger af traditionel rædsel. De er alle tro mod deres rødder (de gamle radioprogrammer som spænding), noveller med vendinger eller nogle gange et monster. Almindeligvis driver disse historier ind i kriminel handling såvel som andre genrer, uanset hvor horror fineste resume historierne over alle. Der er ligeledes en række “god kvindes kunst” med siderne i disse historier også, hvis du kan lide den slags ting.

Som altid er det, der er skrevet lige her, min troede så godt som ikke viser udtalelser fra Westfield Comics eller deres medarbejdere. Kommentarer er velkomne på mfway@aol.com ud over evalueringskopier. Jeg vil ligeledes gerne forlænge et stort udtryk tak til dig til AC -tegneserier for deres hjælp til denne kolonne.

Tak skal du have.

Leave a Reply

Your email address will not be published.