Dette indlæg er indgivet under:

Hjemmeside Højdepunkter,
Interviews og kolonner

Robert Greenberger

Af Robert Greenberger

Doctor Strange har ofte fungeret bedst på periferien af ​​Marvel -universet, der dypper en tå i kernekontinuiteten nu og da. Der er masser af overnaturligt materiale at udforske, andre riger og stater for at være. Det var det meget tilbage til den grundlæggende tilgang, der var kendetegnende for Roger Sterns løb på Doctor Strange i de tidlige 1980’ere.

Marvel Masterworks: Doctor Strange Vol. 9

Marvel Masterworks: Doctor Strange Vol. 9 indhenter dette nu-klassiske løb, der indeholder nogle af de bedste kunstnere, der arbejder på det tidspunkt. Denne indbundet vil omfatte Doctor Strange #47-57, Marvel Fanfare #6, Crazy #88 og materiale fra den originale officielle håndbog fra Marvel Universe.

Doctor Strange #47

På trods af et hus, der lovede, at Stern ville samarbejde med Frank Miller (som jeg håber, de inkluderer), ankommer han med #47 og arbejder med Mainstay Gene Colan, der havde været tilknyttet den gode læge siden 1968. Det er en velkendt følelse af historie med læge Doom og Ikonn stod mod mesteren af ​​den mystiske kunst.

Ting begynder ikke rigtig at friske, før følgende udgave, når Stern er sammen med teamet af Marshall Rogers og Terry Austin, hot fra deres klassiske detektivtegneserier. Da han begyndte sit løb, fortalte den Ithaca, NY-baserede forfatter George Khoury, at han gjorde lidt okkult forskning.

”Lidt, men ikke for meget. Jeg krydsede stier med et par mennesker i byen, der var i den ‘okkulte scene’, som det var på det tidspunkt. Dejlige mennesker, for det meste, men jeg kunne ikke skrive bogen bare for dem. Du er nødt til at indse, at det at studere det okkulte er som at studere religion og mytologi. Der er nogle interessante ting der, men meget af det er modstridende.

”Nej, Stan og Steve var kommet med deres egen indtagelse af trolddom, og efter min mening var det meget mere interessant, at alt, hvad du kunne finde i Necronomicon. mere overbevisende også. Jeg gjorde mit bedste for at følge deres føring. ”

Doctor Strange #48

Da han ankom, anerkendte Stern, at Clea var både lærling og elsker, hvilket føltes forkert. Han begyndte at arbejde for at adskille dem på en organisk måde, mens han introducerede sin næste romantiske partner, Morganna Blessing, i #48.

”Delvis var det min egen lille back-to-the-basics-tilgang. De tidlige DOC -historier fik ham til at stå mellem normale mennesker og styrkerne i ud over det. Der var en uheldig tendens hos forfattere til at lade de underlige ting overtage i Doc. Men hvis alt i serien er underligt, og alle er en mystiker, er intet mere specielt mere.

”Morgana Blessing var den slags kvinde, som Doc ville have haft et forhold til, i sin tidligere karriere som en dyre kirurg. Hun var den jordiske kærlighed i modsætning til den æteriske, ekstradimensionelle spaltning. Alle de regelmæssige læsere elskede selvfølgelig Clea, men det forhold, hun og Doc havde, var ikke nøjagtigt en oplyst. Hvis Clea netop havde været Docs elsker, ville det have været okay, men hun ville også blive hans studerende, hans discipel. Det var et tilfælde af “Jeg elsker dig, Clea.” “Og jeg elsker dig, mester.” Og ikke i en sød, uskyldig, “Jeg drømmer om Jeannie” måde. Ikke et sundt forhold … slet ikke sundt.

”Frank Miller og jeg havde flere lange samtaler om det i de fem minutter eller deromkring, da han næsten blev den almindelige blyanter på Doc. Jeg overvejede det meget, og det førte til, at historien Arc Marshall Rogers afviklede tegning – den, der startede med at introducere Morgana og kulminerede med, at Clea forlader Jorden, ”fortalte Stern til Khoury.

Doctor Strange #51

Temmelig hurtigt begyndte Stern at besøge kernemodstandere, startende med Baron Mordo i #49 og Dormammu i #50. Der er selvfølgelig en forbindelse her sammen med en sjov tid på at rejse, der gjorde det muligt for Stern at få den gode læge til at interagere med Sgt. Fury og hans hylende kommandoer i spørgsmål nr. 50 og 51.

Doctor Strange #53

Udført med dem vender det kreative team deres opmærksomhed mod mareridt, som tillader en crossover med Fantastic Four i #53, som endelig giver Clea mulighed for at vende tilbage til hendes oprindelige dimension. Denne historie blev citeret af tegneserier ressourcer som nummer otte på deres top ti liste over Roger Sterns største historier. De bemærkede, ”Denne historie endte til sidst i en tid på flere dele, der involverede en meget smart tur til siderne i et gammelt nummer af Fantastic Four (Steve Englehart senere fik West Coast Avengers til at rejse til samme tidspunkt, hvilket gjorde Dette punkt i historien har tre separate tidsrejser til stede! Nogen skal helt have en gruppe helte til at rejse til samme tid!). ”

Doctor Strange #55

Desværre kunne den frygtede frist Doom ikke besejres, og Stern og J.M. Dematteis splittede nummer #54 sammen med gæsteartister Paul Smith og Brent Anderson & Joe Rubsintein. Følgende nummer var alt sammen med D’Payre, en mere moderne fjende, i en engangs blyant af Michael Golden. Hele tiden, Austin RemaiNed ombord og holder det udseende slanke og konsistente.

Med nummer nr. 56 var det klart, at Rogers var væk, og Smith havde taget ophold i den hemmelige sanctorum. Det gjorde det muligt for Stern at genfortælle oprindelsen for nyere læsere ved hjælp af Demonicus, Adria og Kaecilius (ja, fyren dukkede op i filmen), sidst set i Strange Tales #143. Smith ville gå glip af det næste nummer, men hans lange løb starter det næste bind i denne linje.

Doctor Strange #57

I den sidste regelmæssige udgave i dette bind blyanter Kevin Nowlan spørgsmålet i en sjov historie, der viser, hvad der sker, når ord spreder sig, som Clea har tilbage. Hver magisk dabbler kommer og banker og søger at erstatte hende. ”Åh, der er altid plads til humor. Tricket er at sikre, at det er det rigtige beløb og den rigtige slags humor for karakteren, ”fortalte Stern til Khoury.

I løbet af dette løb samarbejdede Stern med den store fantasy -illustratør Charles Vess for en historie, der løb i Marvel Fanfare i 1983.

I betragtning af interessen for troldmanden på dette tidspunkt var det fornuftigt at stikke noget sjovt på ham, som det ses i “Doctor Strange’s Haunted Pathways: The Game of Mystical Mindrot”, fra skabere Steve Skeates og Stephen Mellor.

Generelt var dette forfriskende, sjove historier, der holder sig pænt op og bestemt er værd at læse en anden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.