Den næste originale DC -animerede film er Superman/Batman: Offentlige fjender, der skal ud på DVD den 29. september. Baseret på en komisk historie af Jeph Loeb om Lex Luthor Ved at blive præsident for USA og erklære heltene ulovlige, indeholder filmen Levar Burton som stemmen fra Black Lightning, en af ​​de mange DC -helte, der kæmper mod titelfigurerne.

Den følgende interviewtekst blev leveret af Warner Home Video, ligesom tidligere interviews med John C. McGinley (Metallo) og forfatter Stan Berkowitz. Burton har nogle interessante ting at sige om Black Lightnings historiske rolle, sin egen tegneseriehistorie og værdien af ​​fantasi og science fiction.

I en karriere, der i det væsentlige blev lanceret med sin gennembrudspræstation i The Landmark Miniseries Roots, har Levar Burton samlet syv Emmy Awards, tre Image Awards, en Peabody såvel som en Grammy, og i 1990 blev permanent nedfældet som en stjerne på Hollywood Walk of Berømmelse. Burton bliver for evigt værdsat af sci-fi-publikummet for sin mindeværdige præstation som lt. Kommandør Geordi La Forge i Star Trek: The Next Generation and Its Feile Film-versioner. Undervejs har Burton været en virtuel armatur på tv -skærme – fra hans 176 episoder af Next Gen og 150 episoder af Reading Rainbow til yderligere 41 episoder af $ 10.000 Pyramid og 58 episoder som KWAME i Captain Planet og Planeters.

Spørgsmål: Var det svært at slå sig ned på en stemme til sort lyn?

Levar Burton: Jeg tror, ​​at alle har en superhelt, der bor inde i dem, så jeg gik bare til det sted, den dybe slags superhelt -stemme.

Spørgsmål: Hvad var dine tegneserievaner som barn?

Levar Burton: Jeg voksede op, deltid i Tyskland. Min far var i militæret, så vi plejede at handle tegneserier til underholdning. På lørdage tog du din kasse med alle dine tegneserier, og du gik rundt fra lejlighedsbygning til lejlighedsbygning og handlede tegneserier med de andre amerikanske børn, der bor på basen. Fjernsyn var på tysk, så vi så ikke tv – vi læste tegneserier. Men dette var før Black Super Heroes kom rundt – de begyndte ikke at optræde før i 70’erne. Så det er mildt sagt spændende for mig at faktisk have en chance for at spille en sort superhelt i dag.

Black Lightning, spillet af Levar Burton

Spørgsmål: Batman eller Superman?

Levar Burton: Da jeg var barn, var det altid Batman over Superman. Batman havde alle de seje ting, og han havde bare en stemning. Superman var den allamerikanske fyr, men med Batman er der lidt noget, der foregår. Batmans historie var en lille edgier, og der var bare noget virkelig attraktivt for mig ved kappen. Superman er alle derude, selvom han gør Clark Kent -tinget, men Batman holder sin identitet skjult. Han har dette dobbelte liv, der er meget sexet, meget attraktivt for et barn. Ikke at jeg ikke kunne lide Superman – hele Kryptonite -tinget er alt godt og godt – men Batman var min fyr.

Spørgsmål: Hvad gør tegneserier til stor litteratur?

Levar Burton: Folk spørger mig hele tiden, fordi jeg læste Rainbow på PBS i 25 år, “Hvordan får jeg mine børn til at læse?” Og jeg siger: “Find noget, de brænder for.” Hvis det er tegneserier, som de vil læse, skal du købe dem tegneserier, for godheds skyld. Tegneserier er god litteratur, og ligesom science fiction har de en tendens til virkelig at trække os mod den del af os selv, der forestiller os det, som vi skaber.

Jeg er en af ​​de mennesker, der mener, at der var et barn tilbage i 1960’erne, der så Star Trek, og han blev ved med at se kaptajn Kirk trække denne kommunikator ud og vende det åbent – og det barn voksede op og blev ingeniør, en designer af Produkter, og vi har nu en enhed, der er mere almindelig end brødristeren. Hvor mange flip -telefoner ser du dagligt? Det, vi forestiller os, er, hvad vi har tendens til at manifestere sig i tredje dimension – det er, hvad mennesker gør, vi manifesterer maskiner. Metaforen til en mand, der har en ekstern elektronisk enhed, noget menneskeskabt, der tjener ham og på en eller anden måde tjener menneskeheden, og at han bliver så på linje med den enhed, med kraften i den enhed, at han på et tidspunkt kan kassere den- Jeg tror, ​​det er en rigtig metafor for den menneskelige rejse. En dag har vi ikke brug for en transporterenhed for at komme fra et sted til et andet. Og det begynder med hjulet og vandrer derefter gennem fly til en vis fremtidig teknologi, som vi ikke kan fremstille endnu, men vi kan forestille os. Fantasi er virkelig den vigtigste del af den menneskelige rejse, det er nøglen til processen med at manifestere, hvad vores hjertes ønske er.

Da jeg var barn, var det tegneserier, der instruerede mig i den retning, og fra tegneserier gik jeg til science fiction -litteratur, som stadig er en af ​​mine mest foretrukne litteraturgenrer at læse. Undervurder ikke tegneseriens magt og hvad de repræsenterer for os, og hvordan de informerer os om rejsen om at være menneske – fordi det er magtfuldt. Det er meget magtfuldt. De giver os tilladelse til at overveje, hvad der ernull

Leave a Reply

Your email address will not be published.