Dette indlæg er indgivet under:

Hjemmeside Højdepunkter,
Interviews og kolonner,
Produktanmeldelser

Wayne Markley

Af Wayne Markley

En af grundene til, at jeg elsker tegneserier, er, at der er så meget rig materiale derude, hvis du er klar til at kigge efter det. Jeg har skrevet mange gange i årenes løb om bøger fra Frankrig, Spanien, Japan, Argentina, Mexico, Canada og overalt i mellem. En del af My Love of International Comics er uden for De Forenede Stater, tegneserier fokuserer på så meget mere end standard superheltpris. En blog, jeg var meget glad for, var viet til grafiske romaner fra Frankrig, og der undersøgte jeg fem forskellige bøger, der var omkring fem meget forskellige emner, og alle fem var vidunderlige læsninger. Så denne gang troede jeg, at jeg ville besøge min kærlighed til franske grafikromaner, men denne gang fokusere på en designer, hvis arbejde jeg ville varmt anbefale og for mig konkurrere med de største amerikanske komiske historiefortællere. Hans navn er Jacques Tardi.

Jeg blev først opmærksom på Tardis arbejde, selvom jeg var en masse usædvanlig måde. For mange år siden var en ven af ​​mig i Frankrig og bragte mig tilbage en fantastisk plakat, der var en annonce til en restaurant. Det var enormt, fem meter med to meter og blev opdelt i ni paneler af en bilist, der stoppede for mad i denne restaurant midt i intetsteds. Jeg anede ikke, hvad restauranten er, eller hvor den er eller endda hvad den hedder, men jeg elskede kunststilen på plakaten. Det var rent og glat, og farverne var betagende (og jeg har stadig og præmier denne plakat). Det minder mig om Lou Fine’s nåde med stilen med Darwyn Cooke. Jeg fik at vide, at kunstneren bag dette mesterværk var Jacques Tardi. Således begyndte min søgning og kærlighed til hans arbejde. Jeg var heldig, at NBM og senere Fantagraphics ville udskrive en række bøger fra Tardi, desværre kun en lille procentdel af hans arbejde, men stadig nok til at jeg kan dele dem med dig, så du også kan opdage lykken (og til gange, smerte, da hans arbejde kan være meget mørkt, da han har udført en række værker om den første verdenskrig) af denne mesterlige kunstner.

Jeg, Rene Tardi, krigsfanger i Stalag IIB

Jeg vil starte med hans nyeste arbejde, der skal udtrykt på engelsk, en frodig indbundet bog kaldet I, Rene Tardi, krigsfanger i Stalag IIB. Dette er en del af en to -delt serie (bind 2 kommer næste år), der fortæller historien om Jacques ‘fædre’, Rene, oplevelser i første verdenskrig. Mens Tardis kunststil til tider kan grænse til “Cartoony”, her er det bedst at fortælle denne ubehagelige historie om menneskets kamp for at overleve. I dette bind, den mest personlige af nogen af ​​Tardis arbejde, tager han omhyggelig indsats for at sikre, at enhver detalje er helt ned til den mindste tegning. Historien er baseret på betydelig forskning såvel som hans fars egne noter fra krigen. Til tider kan denne bog være meget ubehagelig at læse, men det er det, der gør den så magtfuld. Næsten 200 sider i et overdimensioneret indbundet format. Sort og hvid med pletfarver, der bruges til sensationel effekt. Dette kan være Tardis bedste arbejde.

Det var skyttegravens krig

Som du måske kan fortælle fra den forudgående bog, er WWI et yndlingsemne for Tardis. Det var The War of the Trenches er en ældre bog (2010), hvor Tradi igen fortæller historier om de rædsler og smerter, som mænd satte sig igennem i krigens skyttegrave. Her, i stedet for at fortælle den biografiske fortælling om sin far, fortæller han historierne om en række forskellige soldater, der alle udholder mareridt af grøftkrigføring. Som med alle Tardis bøger om krigen er hans kunststil i modsætning til emnet, men alligevel tager han fantastiske smerter for at sikre, at historierne er nøjagtige. Et behov for at læse for fans af krigshistorier og historie, men det kan være udfordrende på grund af alt blodbadet. En sort og hvid indbundet fra Fantagraphics.

Tåge over Tolbiac Bridge

Tåge over Tolbiac Bridge: Et Nestor Burma -mysterium er noget andet. Her er Tardi sammen med forfatter Leo Malet for at fortælle en historie, der blev sat i Paris i 1950’erne. Nestor Burma, en tidligere ikke så stor fyr, har nu ryddet op i sin handling og er blevet et privat øje. Han møder en ung dame ved navn Belita, der trækker ham tilbage i sin fortid, hvor hans tidligere ven, der aldrig kom på det lige og smalle som Nestor, findes død, og Nestor tager sagen for at finde ud af, hvad der skete med hans gamle ven. Historien er et fantastisk mysterium, der dækker i Nestors fortid og viser, hvordan den påvirker hans nutid. Kunsten er bare fantastisk, som du har det som om du er i 1950’erne Paris (og tidligere), når du læser den. Et af de fantastiske europæiske mysterier, der er derude, hvis du ser ud (Blacksad og Sinner er to andre meget gode serier). En indbundet bog fra Fantagraphics.

Ekstraordinære eventyr fra Adéle Blanc-Sec Vol. 1

Ekstraordinære eventyr fra Adéle Blanc-Sec Vol. 1: Pterror over Paris / Eiffeltårnet Demon er en dobbeltfunktion, der indsamler de to første bind af Adele Blanc-Sec-serien skrevet og tegnetAf Jacques Tardi. Dette er en eventyrserie med et stærkt kvindeligt blymæt i PRE-WW1 Paris. Selvom dette er en eventyrhistorie i hjertet, er der også meget humor blandet. Dette er en sjov romp med masser af mennesker i fare og fare, og hvordan kan de ikke være med en pterodactyl på løs? En meget anden take end krigshistorierne og Tardis kunststil er bedst, da de sillier aspekter er netop, hvad denne historie kræver. Dette er de to første Adele Blanc-Sec-historier, da der i alt er ti. Hardcover af Fantagraphics. (Og NBM før det).

Kør som skør, løb som helvede

Kør som en skør, løb som Hell Is Tardis tilpasning af kriminalforfatter Jean-Patrick Manchettes klassiske roman. Historien drejer sig om en uren rig mand, der ansætter en ung pige, Julie, lige ud af asylet, for at nyde over hans nevø Peter. Hans intention er at forfalde Peters kidnapning og lægge skylden på Julie. Men Julie har intet af det. Dette er en standard kriminalitets -thriller, der får dig til at vente med agnet åndedræt, indtil du læser den sidste side. Endnu en gang er Tardis stil og opmærksomhed på detaljer bedst for denne historie. Når du kommer til konklusionen, vil du blive bedøvet. En indbundet bog fra Fantagraphics.

Dette er kun et par af de bøger, som TARDI har gjort, som er blevet oversat til engelsk i de sidste ti år eller deromkring. Tardis historiefortælling er så fremragende, som hans stil ikke er, hvad du ville forvente i betragtning af genrerne af krig, kriminalitet og eventyr, men når du læser historierne, er det umuligt at tænke på nogen enkeltes andres stil med at gøre den historie. Næsten alle disse bøger har set dagens lys i Amerika takket være afdøde Kim Thompson fra Fantagraphics -bøger, der var en så stor mester for europæiske værker, som du nogensinde vil møde. Til deres ære er Fantagraphics fortsat med Kims vision ved at fortsætte med at udskrive Tardi’s arbejde (såvel som Carl Barks, Don Rosa og andre). Hvis du af ingen anden grund skal prøve en af ​​disse bøger i Kims hukommelse.

Dette indpakker denne blog. Jeg håber, at du tager dig tid og kræfter på at opsøge en af ​​disse titler. De er alle fremragende, det være sig forbrydelseshistorierne eller de magtfulde historier om den første verdenskrig eller endda den fantasifulde. Tardi er et talent, der skal læses langt mere end den kultstatus, han i øjeblikket har i Amerika. Har nogen af ​​jer læst hans arbejde? Kan du lide så meget som jeg gør? Eller hvis du henter en bog baseret på denne blog, ville jeg meget gerne vide, hvad du syntes om den. Jeg kan nås på mfbway@aol.com eller på Facebook på Wayne Markley. Det vil ikke komme som nogen overraskelse, at alt, hvad jeg har skrevet her, er min mening, og på ingen måde afspejler tankerne eller meninger fra Westfield Comics eller deres medarbejdere. Indtil næste gang…

Tak skal du have.

Leave a Reply

Your email address will not be published.